Menu
Certificaten
Vragen of storingen bel:
035 - 603 25 16
Loodgieter

CV-installaties

CV-installaties

Een goed geïnstalleerde verwarming zorgt ervoor dat u zich comfortabel voelt in uw eigen vertrouwde huiselijke omgeving. Dat is tijdens de koude maanden een welkome luxe die u uzelf moet gunnen. Wij installeren in uw huis een op maat gemaakt verwarmingssysteem. Ook voor aanpassing of vervanging van uw installatie hebben wij voor u de juiste oplossing met het accent op energie-efficiency . Warmtepomptechnieken kunnen door ons toegepast worden.

Onderhoud

U kunt op onze service rekenen als u te maken krijgt met storingen. Wij nemen ieder jaar contact met u op voor onderhoud aan de door ons geplaatste en bestaande installaties. Tijdens het onderhoud wordt uw CV-ketel uitgelezen, schoongemaakt, gecontroleerd en zo nodig opnieuw ingeregeld. De informatie slaan wij op in ons digitaal systeem zodat uw situatie voor ons actueel blijft.

Warmtepompen

Een warmtepomp is als systeem te vergelijken met een cv of een zonneboiler. Uw woning wordt door middel van de warmtepomp voorzien van verwarming en warm water. De warmtepomp maakt gebruik van warmte uit lucht en uit de bodem (bodemwater), een onbeperkte bron van warmte. Het systeem is duurzaam. Het rendement voor verwarming kan, afhankelijk van uw type woning, oplopen van 140% tot 200%.

Wanneer u een warmtepomp in gebruik neemt is het systeem van Lagetemperatuurverwarming (LTV) perfect voor het besparen van energie en meer comfort in uw woning De LTV verwarmt een goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan een gewone cv. U bespaart energie  omdat bij LTV de aanvoertemperatuur van het water dat naar de radiatoren, vloer- of wandverwarming gaat, maximaal 55 graden Celsius is. Bij een gewone centrale verwarming kan dat oplopen tot 80 graden. Vanwege de lagere temperatuur kan LTV bij een lager gasverbruik uw huis warm houden. Dat scheelt op de gasrekening en op uitstoot van broeikasgassen. Daarom is LTV milieuvriendelijker dan een klassieke centrale verwarming.

Een systeem voor lagetemperatuurverwarming is te koppelen aan bijna alle hr-ketels, collectieve verwarming, vloerverwarming en aan warmtepompen. Elektrische warmtepompen hebben als nadeel dat ze alleen goed functioneren in goed geïsoleerde woningen met lagetemperatuurverwarming (LTV), zoals vloer- en muurverwarming. Dat heeft als consequentie dat volledig elektrische warmtepompen vooral geschikt zijn voor nieuwbouwwoningen en woningen die ingrijpend gerenoveerd worden (bijvoorbeeld naar ‘nul op de meter’, zoals in de Stroomversnelling), en minder voor ‘gewone’ bestaande woningen. Uiteraard adviseren wij u hier graag over.

Bel ons bij storingen

Problemen aan uw Cv-installatie komen altijd op een verkeerd moment. U merkt namelijk pas dat er storing is op het moment dat u gebruik wilt maken van de voorziening. U wilt dan uiteraard niet te lang wachten op hulp. Bel ons daarom bij storingen. Dan gaan wij zorgen dat u zo snel mogelijk weer gebruik kunt maken van uw facilitaire voorzieningen.

Wij adviseren u graag over de installatie en levering van een Cv-installatie. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

unetogasinstalateurwaterinstalateur
Zuidergracht 21-27 | 3763 LS Soest | T: 035 - 603 25 16 | info@hoebee.eu